APARTMAN LAVANDA

LAVANDA
shadow

LAVANDA

Dok ležite u hladu na terasi svog apartmana za odmor i opušta Vas miris lavande, gotovo da se nalazite na plaži! Svega 20 metara udaljeni ste od ljetnog osvježenja, od ulaza u predivno Jadransko more, a Vaša terasa omogućava privatnost i uživanje u vlastitom miru.
Terasa ima prirodni hlad, veliki suncobran, stol i stolce, 2 ležaljke, posebni mini stol za djecu.

Prekrasne nijanse plave i ljubičaste boje protežu se cijelim apartmanom, a zajedno s cvijetom lavande i plavim morem koji su nadohvat ruke čine neodoljivu cjelinu.

Lavanda je biljka mediteranskog podneblja, ali uspijeva i u kontinentalnim krajevima. Vrlo je dekorativna, ugodna mirisa i ljekovita. Cvate od lipnja do srpnja (kolovoza), a sakuplja se kao lijek cijelo ljeto. Od cvjetnih vrhova , prije no što cvjetovi sasvim izbiju, priprema se ljekoviti čaj i vadi se ulje, a od cvjetnih klasića miris za parfem.

Lavanda djeluje kao antispazmodik, antiseptik i kao sredstvo protiv raznih infekcija grla i ždrijela. Lavandino ulje ublažuje migrenu i nervoznu glavobolju, lupanje srca i bolove u želučano-crijevnom sustavu. Njezino ulje uništava streptokoke. Ako se 5-10 kapi lavandina ulja uzme na kocki šećera, Za smirenje uzbuđenosti, bolova oko srca, depresije, navale krvi u glavu i vrtoglavice, uzmite 5-10 kapi lavandina ulja na kocki šećera.